splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA TRGOVINE ROZMAN-MOTORSPORT.SI

 

Rozman-motorsport.si je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje ALENKA ROZMAN S.P., Muzejska ulica 7, 4290 Tržič, v nadaljevanju »ponudnik«. Z uporabo spletne strani se strinjate z navedenimi pogoji, zato je zaželeno, da si jih preberete. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu Rozman-motorsport.si  kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.

Splošni pogoji spletne trgovine www. rozman-motorsport.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 

identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)

pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

način plačila in dostave

časovno veljavnost ponudbe

rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Spletna trgovina Rozman-motorsport.si  jamči za varnost osebnih podatkov in z njimi ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim, oz. nepooblaščenim osebam. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

 

CENE

Vse cene v spletni trgovini Rozman-motorsport.si , so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Na artiklu so cene navedene kot Redna prodajna cena (običajno določi proizvajalec ali dobavitelj). Cena za vas, je cena s popustom in velja za plačilo z gotovino ali nakazilom po predračunu na TRR.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo.

 

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina Rozman-motorsport.si nudi naslednje načine plačila na daljavo:

z gotovino ob prevzemu pošiljke (strošek provizija po ceniku pošte Slovenije glede na višino kupnine od 0,96 EUR do največ 5,90 EUR)

nakazilo na TRR po ponudbi oz. predračunu (Avans)

plačilo po računu do 30 dni (izjemoma za naše zveste kupce, državne organizacije, javne zavode Itd.)

 

DOSTAVA

Spletna trgovina Rozman-motorsport.si, se trudi izdelke dostaviti v čim krajšem možnem času. Izdelke dostavljamo v večini primerov s pošto Slovenije. Kadar gre za poseben prevoz se poslužujemo tudi drugih dostavnih služb, o čemer pa so naši kupci tudi obveščeni.

Stroški dostave po celotni Sloveniji za nakupe znašajo 5,90 EUR.

Ti pogoji ne veljajo pri nakupu motornega kolesa ali skuterja.

Dostava je popolnoma varna, vsi paketi so zavarovani. Da bi se paket izgubil, prav tako skoraj ni možno, lahko pa pride do zamude pri dobavi, v tem primeru se zadevo preveri preko sledenja, po številki paketa.

 

DOBAVNI ROK

Izdelki pri katerih je navedeno »Artikel na zalogi« bodo v večini primerov dobavljeni v roku 2 do 5 dni.

Pri izdelkih, kjer je navedeno »Razpoložljivost za nakup: Preveri« pomeni, da po vsej verjetnosti rok dobave ni točno znan. Zato moramo zalogo naknadno preveriti. V tem primeru prosimo, da nas kontaktirate preko e-pošte info@rozman-motorsport.si in sporočili vam bomo predviden rok dobave.

Trudimo se, da so zaloge in dobave čim bolj ažurne. Zaloge se osvežujejo nekajkrat dnevno, zato se lahko zgodi, da včasih pride do napačnega podatka. Primer: Na zalogi zadnji kos blaga, nekdo 5 minut pred vami naroči izdelek, po petih minutah zaloga še ni osvežena, kaže pa zalogo. V takšnem primeru ste o tem nemudoma obveščeni telefonsko. V spletni trgovini Rozman-motorsport.si se zaloge uvažajo tudi preko naših dobaviteljev, kar pomeni, da se lahko zgodi, da prejmemo že napačen podatek o zalogi.

 

VRAČILO IZDELKA

Spletna trgovina Rozman-motorsport.si  vam nudi pravico do odstopa od nakupa. To pomeni, da izdelek lahko vrnete v roku 45 dni. V roku 15 dni je potrebno pisno sporočiti, da odstopate od nakupa, nato pa blago vrniti v roku 30 dni.

Pomembno:

Vrnjen izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Prav tako mora biti izdelek vrnjen v originalni embalaži z vsemi priročniki in garancijo. Pri vračilu naj bo priložena tudi kopija računa in številka vašega TRR za vračilo kupnine, gotovine ne izplačujemo. Po pregledu izdelka vam bomo v najkrajšem možnem času kupnino vrnili, najkasneje pa v roku 30 dni. V kolikor bi želeli vrniti izdelek plačan s plačilno oz. kreditno kartico, plačanih provizij ne vračamo. Vrne se le osnovni znesek.

Pri vračanju izdelka ponudnik ne krije stroškov pošiljanja, ampak kupec. Razen v primerih kjer je ponudnik odgovoren za napako. Prav tako paketov z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo izdelka pa ni možno v naslednjih primerih oz. ima ponudnik pravico zaračunati primerno odškodnino:

- je izdelek rabljen ali pa so vidni sledovi uporabe

- je embalaža ali izdelek poškodovan, umazan, ni originalne embalaže in ostalih potrebnih dodatkov

- odprtem varnostnem pečatu: npr. pri programski opremi, avdio in video nosilcih.

- izdelkih narejenih oz. dobavljenih po naročilu

Možnost vračila izdelka ni namenjeno temu, da bi kupec izdelek testiral 15 dni nato pa ga vrnil, je samo garancija, ker si izdelka niste mogli fizično ogledati pred nakupom, da če vam ni všeč ga lahko vrnete. Se pravi, pazljivo odprite embalažo, oglejte si izdelek, v kolikor vam ni všeč ga previdno zapakirajte in vrnite nazaj na naš naslov.

 

POŠKODOVANI PAKETI

Spletna trgovina Rozman-motorsport.si  pošilja pakete s pošto Slovenije. Vsi paketi so zavarovani. Če se zgodi, da prejmete poškodovan paket, le tega reklamirajte pri svoji pošti, o tem pa obvestite tudi nas, da zadevo skupno rešimo v najkrajšem možnem času.

Naslov za vračilo paketa:  ALENKA ROZMAN S.P., Muzejska ulica 7, 4290 Tržič

 

GARANCIJA

Vsi izdelki v spletni trgovini Rozman-motorsport.si  imajo garancijo. Ta je navedena pri samih opisih izdelkov, na računu ali garancijskem listu. Garancija je zagotovilo proizvajalca, da bo izdelek v času garancije deloval brez napak ob pravilnem ravnanju. Če kljub temu pride do napake, bo pooblaščen servis izdelek brezplačno popravil najkasneje v roku 45 dni po prejetju izdelka na servis. Po preteku tega roka bodo izdelek zamenjali z enakim novim brezhibnim izdelkom. V primeru, da pokvarjeni izdelek ni identično zamenljiv ga bodo zamenjali z najmanj enakovrednim izdelkom. Če tudi to ni mogoče, pooblaščen servis izda »izjavo o nepopravljivosti«. Na podlagi sledeče izjave vam izdamo dobropis na podlagi katerega si lahko iz naše ponudbe izberete nov izdelek.

Garancijski list je v večini primerov priložen samemu izdelku oz. paketu. Na njem je naveden pooblaščen servis in garancijski rok. Garancijo lahko uveljavljate neposredno pri pooblačenem servisu ali pri nas. Priporočamo pa, da garancijo uveljavljate neposredno pri pooblaščenem servisu, saj je takšen postopek hitrejši vsaj za nekaj dni.

Pri pošiljanju na servis priložite paketu kopijo računa, garancijski list in kratek dopis z opisom napake. Dopišite pa tudi kontaktne podatke.

 

ODGOVORNOST PRODAJALCA

Spletna trgovina  Rozman-motorsport.si  se trudi zagotoviti pravilnost vseh podatkov na strani, žal pa zaradi stalnega spreminjanja cen, dnevnih menjav izdelkov lahko pride tudi do napake. Zato si pridružujemo pravico do spremembe cen in konfiguracij brez predhodne najave, pridružujemo si pravico do napak v cenah, pomot, tehničnih sprememb, možnost dobav, sprememb postopkov. Slike, ki so objavljene v spletni trgovini so lahko simbolične. Pridružujemo si pravico do stornacije spletnega naročila brez obvestila v kolikor je ta nepopolno izpolnjen (napačen telefonski kontakt, e-pošta, naslov za dostavo itd. V kolikor kupec ne prevzame naročenega blaga, si pridružujemo pravico, da poravna stroške, ki so pri tem nastali. Za morebitne napake se iskreno opravičujemo.

 

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo vsak dan:

od ponedeljka do petka

24 ur na info@rozman-motorsport.si

Kontakti:

Telefon: 05 90 10 566

Gsm: 041 745 310

Želimo vam, da si pričarate obilo lepih nakupov.

 

Vaša ekipa Rozman-motorsport.si